Enschede 700 vlag

Eerste twee toekenningen bekend

Stichting Enschede700 heeft hun eerste twee toekenningen voor het feestjaar 2025 bekendgemaakt!

 

De eerste toekenning is voor Stichting Theater Producties. Zij organiseert voor 2025 een grootschalig, verbindend theaterspektakel genaamd Ariëns. Een voorstelling waarin de geschiedenis van Enschede wordt herbeleefd met een verhaal over arm en rijk, waarin professionals en amateurs met elkaar samenwerken en waarin de hele stad met elkaar wordt verbonden. In Ariëns wordt het verhaal verteld van Alphons Ariëns, van arm en rijk, van de liefde en het verzet. Er worden 42.000 bezoekers over 30 voorstellingen verwacht.

 

De tweede toekenning is voor de theaterproductie Van Heek en de Tukkers. Onder leiding van Henry Workel, voormalig wijkagent en medeorganisator van de Vijvervrijdagen, worden verhalen uit de wijken opgehaald. Deze verhalen vormen de basis voor de voorstelling die door verschillende Enschede wijken zal reizen. Elk optreden wordt afgestemd op de specifieke wijk. Voorafgaand aan de voorstelling gaan bezoekers en buurtbewoners samen eten en delen zij hun verhalen.

 

Er volgen nog meerdere beoordelingsrondes voor verschillende categorieën. De deadline voor de eerstvolgende beoordelingsronde is voor 1 juni.

Illustratie nieuwsbrief links

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Ontvang elke twee weken de Uit in Enschede nieuwsbrief met daarin het laatste nieuws rondom Enschede700 en leuke tips voor activiteiten in Enschede!

    Illustratie nieuwsbrief rechts
    Divider geel-oker